MATH LOGOS

vorbind matematica

Rezultate Coculescu 2010

Posted by Marius Perianu pe Sâmbătă, 4 Decembrie, 2010

Rezultate 2010 – ziua 1 + ziua 2

Formular contestație

Taxa pentru contestaţie se achită în contul S.S.M.R. Filiala Olt, cu nr. RO57.RNCB.0200.0043.5732.0001, deschis la BCR Slatina. Pentru cei care fac plata prin poştă,  C.I.F. al S.S.M.R. Filiala Olt este 4532280.

Reclame

8 răspunsuri to “Rezultate Coculescu 2010”

 1. Cristina said

  Felicitari din suflet tuturor participantilor, dar mai ales organizatorilor pentru corectitudinea organizarii acestui concurs. Toti copii participanti sunt extraordinari si merita toate aprecierile noastre.

  Felicitari de la o mamica!

 2. clara said

  Intr-adevar, foarte buni copiii.
  Corectitudinea…cand nu poti face nici macar contestatie… daca amanau cu cateva ore premierea (ca oricum cei din alte localitati plecasera deja) sau dadeau niste xeroxuri cu lucrarea sa o poata analiza copiii cu profesorii lor, sau macar organizatorii sa poata fi gasiti…
  Sigur, copiii pot fi subiectivi, dar cand au multe concursuri in spate iar diferentele intre ce spun ei (chiar cu baremul in fata) si rezultat e maxima…

  • Marius Perianu said

   „Corectitudinea…cand nu poti face nici macar contestatie… ”
   În mod cert nu v-aţi deranjat să citiţi regulamentul!

   „daca amanau cu cateva ore premierea (ca oricum cei din alte localitati plecasera deja) ”
   Probabil că pentru dvs. respectul faţă de ceilalţi, care ştiau un program stabilit cu 2 luni în urmă, nu contează.

   „sau dadeau niste xeroxuri cu lucrarea sa o poata analiza copiii cu profesorii lor, ”
   V-aţi gândit cumva ce resurse de timp (în primul rând), materiale şi umane implică acest lucru? Probabil că nu.

   „sau macar organizatorii sa poata fi gasiti…”
   Acest comentariu este de-a dreptul jignitor la adresa unor oameni (colegii mei de catedră şi de şcoală), care au stat, în perioada concursului, peste 12 ore în şcoală, în fiecare zi.

   „iar diferentele intre ce spun ei (chiar cu baremul in fata) si rezultat e maxima…”
   Deocamdata, baremul, cel puțin pentru prima zi, nu a fost afisat. Asta pentru ca niste oameni, foarte bine intentionati, probabil, mi-au atacat calculatorul in ziua concursului, virusându-l, şi am pierdut toate fişierele. Aşa că a trebuit să rescriu toate soluţiile, însoţite de bareme, pentru a le putea publica. Datorită activităţii dense din ultimele zile, nu am putut termina la toate clasele. Mai am doar la 3 clase, dar vreau sa le pun pe toate odata, altfel lumea va interpreta lucrurile in alta maniera.

 3. Danut said

  Contestatie se poate face in termen de 5 zile

 4. Ion said

  Am si eu o intrebare pt. domnul Perianu. Vad ca la clasa a XII-a s-a respectat regulamentul, acordandu-se premiul 3 la peste 10 puncte, iar premiul II deloc. De ce la clasa a X-a nu s-a intamplat acest lucru?, premiul I avand 12 puncte. E vreo anexa „secreta” a regulamentului pt fiecare clasa in parte ?

  • Marius Perianu said

   După cum spune și regulamentul, comisia de concurs poate acorda și mențiuni speciale sau alte premii. La clasa a X-a, comisia a apreciat că subiectele au fost deosebit de dificile, de aceea s-au acordat premiile, în ciuda punctajelor (mai mici decât prevede regulamentul) ale primilor clasați.
   La clasa a XII-a, diferenţa de punctaj între primii doi clasaţi este de 14 puncte, adică exact jumătate din punctele „puse în joc”, de aceea nu s-a acordat premiul al II-lea.
   Același mod de a pune problema se regăseşte în cadrul tuturor olimpiadelor / concursurilor naţionale.

 5. popescu said

  am o mare nelamurire.cum de sunt contestatiile dupa premiere??adica elevul primeste diploma cu premiul sau mentiunea luata,dar dupa contestatie daca clasamentul se schimba si elevul primeste alt premiu ce se intampla?cum se rezolva?

  • Marius Perianu said

   Dacă după contestație se modifică clasamentul, iar noul punctaj este unul pentru care se putea lua premiu sau mențiune, se acordă încă un premiu/mențiune în plus și onorurile de rigoare. De exemplu, dacă la o clasă premiul I a fost obținut cu 25 de puncte, iar premiul II cu 23 de puncte, un elev care după contestație are în total 24 de puncte va primi tot premiul II. Evident, cel care a obținut premiul II cu 23 de puncte va rămâne cu premiul II.
   Singurul dezavantaj pentru elevi este că se poate întâmpla să nu obții singur premiul meritat, dar asta e mai mult o chestiune de orgoliu. Regulamentul permite însă acordarea mai multor premii. În plus, după corectarea lucrărilor, lucrările cu cele mai bune 5-6 (sau mai multe) punctaje sunt reanalizate de toți corectorii de la clasa respectivă, deci cei care sunt clasați pe primele locuri înainte de contestații au sigur punctajele cel puțin egale cu cele afișate (contestații pot fi și aici), deci nu se pune, cel puțin din punctul meu de vedere, problema acordării vreunui premiu „pe degeaba”.
   Această situație, a contestațiilor după premiere, apare pentru că perioada de contestaţii este de 5 zile (este singurul concurs din ţară care are o perioadă atât de mare), şi am decis să fie aşa întrucât în cele câteva ore dintre afişarea rezultatelor şi premiere nu se puteau organiza contestaţii în condiţii normale (principalul motiv este că profesorii care ar corecta contestaţiile sunt destul de obosiţi după o zi de muncă foarte solicitantă, iar elevii şi însoţitorii lor – profesori sau părinţi – sunt încă nefamiliarizaţi cu baremele). În cele 5 zile toată lumea are timp să se lămurească, iar eu şi ceilalţi colegi putem analiza la „rece” lucrările, să găsim și alte soluții la probleme, să analizăm lucrările cu idei deosebite. De multe ori, pentru unele probleme a fost nevoie să refacem baremul (adică alocarea punctelor pe etape de rezolvare) pentru soluţii alternative. În plus, unii copii sau părinti își dau seama mai târziu că ar fi trebuit să depună contestație, întrucât ideea lor de rezolvare era corectă (acest lucru se întâmplă mai ales în cazul soluțiilor alternative la cea oficială, nefinalizate însă).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: